A A A K K K

ФДМУ та проєкт USAID «ВзаємоДія» підписали Меморандум про співпрацю

Фонд держмайна України підписав Меморандум про співробітництво з проєктом міжнародної технічної допомоги USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія». 

Серед основних завдань Меморандуму – підвищення прозорості та підзвітності роботи держпідприємств в управлінні ФДМУ. 

Також сторони домовились поліпшити внутрішні політики та процедури з нагляду за дотриманням стандартів корпоративного управління.

Серед пріоритетів роботи – проведення антикорупційного комплаєнсу низки підприємств в управлінні ФДМУ. 

Окрему увагу в рамках Меморандуму планується приділити зміцненню стандартів управління підприємствами, використовуючи кращі міжнародні практики. 

«Вдячні партнерам з USAID, особливо керівниці проєкту Еці Ткешелашвілі за постійну та системну підтримку ініціатив Фонду. Прозора система управління держпідприємствами за світовими стандартами – запорука ефективної роботи компаній. Працюємо над тим, щоб запровадити кращі світові управлінські практики на підприємствах в управлінні ФДМУ», – сказав Рустем Умєров. 

Додатково: Проєкт «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія»» – це шестирічна ініціатива Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID), мета якої – допомогти Україні протидіяти корупції та підвищити рівень підзвітності та прозорості врядування в Україні. Програма спрямована забезпечити ключові урядові установи додатковими можливостями для боротьби з корупцією, зміцнити підтримку та залучити громадянське суспільство до антикорупційних ініціатив, зменшити рівень терпимості громадян до корупції, а також забезпечити максимальну прозорість та підзвітність повоєнної відбудови та відновлення України.