A A A K K K

З вересня 2022 року економічний ефект від роботи ФДМУ склав понад 5,1 млрд грн — Голова ФДМУ Рустем Умєров в інтерв`ю Forbes Ukraine

З вересня 2022 року економічний ефект від роботи ФДМУ склав понад 5,1 млрд грн. Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine заявив Голова ФДМУ Рустем Умєров.

Зокрема, 2,4 млрд грн ФДМУ залучив від малої приватизації. Ще 2,3 млрд грн держбюджет отримав завдяки запобіганню шахрайським схемам щодо оцінки нерухомого майна. Крім того, ФДМУ зупинив сумнівні операції на державних підприємствах на 500 млн грн.

Найбільший попит на аграрні підприємства — комбінати хлібопродуктів, елеватори, спиртові заводи, розповів Рустем Умєров. «‎Коли ми відкривали малу приватизацію, то були впевнені, що бізнес зацікавлений інвестувати в Україну зараз. ФДМУ дає можливості для бізнесу», — заявив він.

Наприклад, ФДМУ пропонує готові майданчики з підведеними комунікаціями в усіх регіонах України, щоб релокувати своє підприємство. «Купити «закинуте» підприємство та відремонтувати його простіше і швидше, ніж будувати з «нуля» щось нове», — розповів Рустем Умєров.