A A A K K K

Велика приватизація та ліквідація непрацюючих держпідприємств. Економічний комітет ВРУ рекомендував депутатам підтримати в цілому два законопроєкти ФДМУ

Сьогодні, 5 квітня, Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку на своєму засіданні рекомендував парламенту прийняти в другому читанні та в цілому законопроєкт №8205 про новий механізм ліквідації непрацюючих держпідприємств. 

Основне завдання документу – зробити процедуру ліквідації держпідприємств самоокупною, тобто не залучати на це гроші з держбюджету. Також нова процедура дозволить погасити борги непрацюючих підприємств перед держбюджетом та працівниками.

Також комітет з питань економічного розвитку рекомендував парламенту прийняти в другому читанні та в цілому законопроєкт №8250, який направлений на покращення управлінської структури Фонду держмайна.

Також законопроєкт дозволить відновити велику приватизацію.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив План пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. Серед головних завдань – забезпечення проведення великої приватизації. Очікується, що для цього в травні Уряд затвердить оновлений перелік об'єктів великої приватизації, а протягом року відбудеться продаж.