A A A K K K

200 млн грн — результат приватизаційного аукціону з продажу Ізмаїльського винзаводу

Фонд державного майна 19 квітня провів приватизаційний онлайн-аукціон з продажу Ізмаїльського винзаводу. Торги відбулися в державній електронній торговій системі Prozorro.Продажі.

Під час аукціону вартість винзаводу зросла в 11 разів (з 17,9 млн грн стартової ціни до 200 млн грн переможної). За право приватизації в торгах змагалися чотири учасники.

До складу активів винзаводу входять виносховище, цех переробки винограду, цехи розливу, цех виготовлення шампанських вин, склад готової продукції, виставковий комплекс, адмінбудівлі тощо. Загальна площа приміщень 27,2 тис. м². Активи знаходяться в Одеській області в Ізмаїлі, а також в смт Суворове, с. Плавні та с. Приморське (база відпочинку).

Раніше активи винзаводу використовувалися приватним орендарем для виробництва виноробної продукції, наприклад, шампанських та ігристих вин.

Переможець аукціону має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Лише після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.

Якщо переможець відмовиться від сплати переможної суми, він втратить гарантійний внесок в розмірі 3,57 млн грн (20% від стартової ціни). Ці кошти будуть зараховані до держбюджету.

Усі аукціони з приватизації державного майна відбуваються в електронній торговій системі Prozorro.Продажі. Ознайомитися з переліком оголошених ФДМУ торгів можна за посиланнями: https://privatization.gov.ua і https://prozorro.sale.