A A A K K K

Відновлення великої приватизації та виплата зарплатних боргів — Перший заступник Голови ФДМУ на телемарафоні «Єдині новини»

За останні вісім місяців Фонд держмайна домігся виплати заборгованості із зарплат майже 11 тисяч працівників на 14 державних підприємствах. Про це в прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій.

«Це результат роботи команди корпоративного управління Фонду держмайна. Одне з її головних завдань — виплата боргів із заробітної плати перед співробітниками наших підприємств», — заявив Денис Шугалій.

З початку року завдяки роботі ФДМУ держбюджет отримав майже 1,3 млрд грн. Головним чином, це кошти від малої приватизації, розповів Денис Шугалій.

«Вперше в історії незалежної України ми знайшли приватного інвестора для порту. Новий власник сплатив за порт «Усть-Дунайськ» понад 200 млн грн плюс 40 млн грн ПДВ», — розповів Перший заступник Голови ФДМУ.

Динаміка проведення аукціонів з малої приватизації показує, що український бізнес адаптувався до роботи під час воєнного стану, додав Денис Шугалій.

«Інколи в аукціонах беруть участь до 40 учасників. Тому ми сподіваємося, що цього тижня Верховна Рада розблокує велику приватизацію. Зараз для держбюджету потрібні великі гроші для Сил оборони. Фонд держмайна намагається зробити все можливе для цього», — запевнив Перший заступник Голови ФДМУ.