A A A K K K

#Підприємства ФДМУ: ОГХК планує в 2023 році поставити на експорт 170 тис. тонн ільменітового концентрату і лише по прямим контрактам

У 2023 році АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) планує поставити на експорт 170 тис. тонн ільменітового концентрату. Всі контрагенти компанії — кінцеві споживачі (ніяких посередників), які дають 100%-ві гарантії, що сировина не буде перепродана на російський ринок. 

В компанії впевнені, що вихід на нові ринки збуту та нарощування обсягів виробництва позитивно вплине на рентабельність. За результатами роботи в 2023 році ОГХК очікує отримати виручку на рівні 1,8 млрд грн.

Компанія спільно з Фондом напрацювала довгострокову стратегію розвитку і вважає, що Україна може стати повноправним членом міжнародного клубу виробників титану з повним циклом перероблення: від видобування ільменитового концентрату до виготовлення готового продукту — титану. 

“Ресурсна база — ключовий фактор, а глибина переробки — це генератор маржі. Створення вертикально-інтегрованої системи виробництва потребуватиме великих інвестицій протягом наступних 10 років. Забезпечити ОГХК доступом до довгострокових інвестицій та кредитів, нових технологій видобування та перероблення, а також споживачів світового масштабу зможе лише стратегічний інвестор”, — впевнений Дімітрі Каландадзе, член правління ОГХК. 

Такий інвестор може зайти в ОГХК за умови достатньої ресурсної бази. Гарантією для інвестування у розвиток глибинного перероблення та запровадження новітніх технологій буде розуміння ним обсягів запасів сировини. 

Більше про плани компанії з розвитку та залучення довгострокових інвестицій читайте в інтерв’ю Дімітрі Каландадзе для видання Forbes.

Нагадаємо, що Фонд держмайна планує виставити ОГХК на продаж, щойно буде розблокована “велика” приватизація.