A A A K K K

За 5 місяців 2023 року оренда держмайна принесла бюджету 320 млн грн

За підсумками 5 місяців 2023 року ФДМУ укладено 660 нових договорів оренди активів, які разом з іншими чинними угодами принесли в державний бюджет з початку року вже понад 320 млн грн.

Наразі, в середньому оренда держмайна приносить під час війни більше ніж 2 мільйони гривень щоденно. Серед привабливих об'єктів, договори по яких приносять найбільші надходження, наприклад,  активи Одеській області:  майданчик зберігання колісної техніки у Ізмаїлі та складський майданчик у Чорноморську - майже 2 мільйони гривень на місяць.

Попит на оренду держмайна є, адже загалом за 5 місяців 2023 року участь у торгах взяли понад 500 учасників, а загальна переможна ціна всіх аукціонів зросла в середньому більш ніж у 4 рази від початкової.

При цьому деякі активи орендних аукціонів мали здорожчання у понад 700 разів від стартової ціни, як, наприклад приміщення першого поверху адмінбудівлі в Черкасах, переможна ставка оренди якої зросла з 99 грн початкової ціни до 69 тис. грн  - це результат підготовчої роботи активу до аукціону та конкуренції - за нього одночасно боролись 5 підприємців.

У червні ФДМУ планує провести щонайменше 66 орендних аукціонів із загальною стартовою вартістю оренди активів у 589 тис. грн. Підприємцям пропонуватимуть орендувати зокрема, комплекс будівель на Харківщині, кабінет в адміністрації морських портів, приміщення технічного поверху та частину даху в Одесі,  а також приміщення стадіону «Металіст» у Харкові та інші цікаві об'єкти. Участь у цих аукціонах Ви можете взяти вже з наступного тижня.

Сьогодні Фонд держмайна є найбільшим орендодавцем в Україні. Він оперує нерухомістю загальною площею 7,8 млн кв. м, супроводжуючи більш ніж 14 000 контрактів.

Інформація про інші пропозиції оренди Ви можете оглянути на сайті orenda.gov.ua, а також у нашому телеграм-каналі «Оренда в Україні».

Кожен українець може взяти участь у підтримці економічного фронту країни, адже всі кошти, які залучає ФДМУ йдуть на підтримку Сил оборони.