A A A K K K

Дніпровська міська рада неодноразово відмовлялася від бомбосховищ в Дніпрі — відповідь ФДМУ на обвинувачення мера Дніпра

Фонд державного майна України відкидає безпідставні звинувачення з боку Дніпровського міського голови Бориса Філатова, які він опублікував на своїй сторінці у Facebook 1 червня нібито про те, що ФДМУ не передає Дніпру бомбосховища.

Фонд держмайна неодноразово пропонував Дніпровській міській раді взяти в управління бомбосховища. Наприклад, така пропозиція міститься в листі від 27 квітня 2022 року, тобто вже після повномасштабного вторгнення, від регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Дніпровська міська рада лише 14 вересня відповіла, що розглядає нашу пропозицію, а 5 жовтня додатковим своїм листом відповіла, що розгляне її лише, фактично, після того як ФДМУ підготує бомбосховища до використання в якості захисних споруд.

Це не єдине звернення від ФДМУ до Дніпровської міської ради з пропозиціями прийняти в управління бомбосховища. Фонд держмайна надсилав відповідні звернення в 2018 і 2019 роках. Наприклад, на одну з таких пропозицій ФДМУ отримав відповідь про те, що «‎прийняття їх у комунальну власність територіальної громади міста не є можливим»‎.

ФДМУ в черговий раз підтверджує свою готовність передати в управління Дніпровській міській раді розташовані у Дніпрі належні йому бомбосховища. Фонд готовий оперативно прийняти всі необхідні для цього  рішення. Разом з тим, першим кроком для проведення процедури передачі в комунальну власність зазначених споруд згідно із законом є прийняття Дніпровською міською радою  рішення про їх прийняття, що, на жаль, досі не зроблено.