A A A K K K

Місцеві органи влади погодилися взяти в управління від ФДМУ приблизно 10% бомбосховищ

Місцеві органи влади неохоче погоджуються ставати новими власниками бомбосховищ, які зараз знаходяться у ФДМУ. За період з початку 2021 року по 31 березня 2023 року вони взяли в управління лише приблизно 90 захисних споруд цивільного захисту. Станом на 31 березня в управлінні ФДМУ на підконтрольній території залишалися 851 бомбосховище.

Через те, що Фонду держмайна не виділяються державні кошти на утримання бомбосховищ, протягом останнього часу ФДМУ проводить активну роботу з центральними та місцевими органами влади щодо передачі захисних споруд в їх управління. Відповідно до Кодексу цивільного захисту, до повноважень органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту належить визначення за погодженням з місцевими держадміністраціями потреби фонду захисних споруд цивільного захисту.

Найкраще поставилися до питання передачі бомбосховищ у Херсонській, Волинській та Полтавській облдержадміністраціях, які протягом 2021 року взяли в управління понад 40 захисних споруд цивільного захисту.