A A A K K K

Фонд держмайна планує в червні 38 приватизаційних аукціонів із сумарною стартовою ціною 165 млн грн

В червні Фонд держмайна шукає інвесторів для 38 об’єктів малої приватизації. Саме стільки ФДМУ запланував провести приватизаційних аукціонів в перший місяць літа. Сумарна стартова ціна (балансова вартість) цих об’єктів — 164,6 млн грн. 

Наприклад, Фонд держмайна шукає приватних інвесторів для Білгород-Дністровського порту, Вінницької картографічної фабрики, комплексу нежитлових будівель у відомому житловому районі поблизу Києва (с. Святопетрівське), цеху по переробці деревини в Волинській області, будівлі дільниць ветмедицини в Рівненській області тощо. З повним переліком об’єктів можна ознайомитись на сайті privatization.gov.ua. 

Білгород-Дністровський порт має найвищу стартову ціну — 92,5 млн грн. Найменшу — 654 грн. — ветеринарна дільниця в селі Поляни Рівненської області загальною площею 129,8 кв. м.

Під час аукціонів в залежності від кількості учасників та їхньої активності переможна ціна кожного лоту може зрости в рази. З моменту відновлення малої приватизації середня переможна ціна збільшилася по відношенню до стартової майже втричі. Завдяки цьому ФДМУ вдалося залучити до державного бюджету понад 2,6 млрд грн інвестицій. 

За перші три робочі дні червня вже відбулось 10 аукціонів на суму 7,8 млн грн.

Нагадаємо, що за п'ять місяців поточного року ФДМУ провів понад 180 успішних аукціонів на суму 1,6 млрд грн.