A A A K K K

Генпрокуратура знову хоче заборонити приватизацію НДІ Електромеханічних приладів

Не пройшло й трьох тижнів з моменту винесення постанови про закриття кримінального провадження щодо законності приватизації ПАТ «НДІ Електромеханічних приладів», як ГПУ знову вирішила визнати протиправними дії ФДМУ і заборонити приватизацію цього об’єкту.

Заступник Генерального прокурора України В. Касько подав позов до Окружного адміністративного суду м. Києва з двома вимогами: визнати протиправними дії ФДМУ щодо вилучення ПАТ «НДІ ЕМП» з переліку стратегічних об’єктів держвласності, а також – визнати протиправною та скасувати постанову КМУ від 12.05.2015 №271 у тій частині, що стосується включення ПАТ «НДІ ЕМП» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації. Відповідачами у справі є Кабінет Міністрів України та Фонд державного майна України.

Станом на 9 ранку 18.01.2016р. до Фонду не надходило ухвали щодо призначення справи до розгляду.

Тим часом ФДМУ продовжує підготовку ПАТ до повторної приватизації. «Це буде непросто, - вважає заступник голови ФДМУ Андрій Гайдуцький. - Непрофесійні дії попереднього керівництва ПАТ призвели до занедбання та свідомого знищення виробничих потужностейі як результат – до втрати значної частини ринку збуту продукції,зниження ринкової вартості державного пакета акцій товариства та доведення підприємства до передбанкрутного стану».