A A A K K K

Ігор Білоус: приватизація ОПЗ покаже світу, що Україна відкрита для інвесторів

Ми повинні розуміти, що за інвестиції бореться не тільки Україна, але й інші країни, а тому завдання нашої країни – показати, що ми готові до приватизації й роботи з капіталом, і що вкладати гроші в Україну – вигідно. Про це в інтерв'ю радіостанції Голос столиці розповів голова ФДМУ Ігор Білоус.

За його словами, Фонд активно працює з усіма потенційними інвесторами. «Дійсно, є інтерес покупців, але називати їх не можу, оскільки ми підписали договір про конфіденційність», – прокоментував він ситуацію з підготовкою до аукціону. За його словами, інформація про те, хто подав заявки на участь, буде розкрита безпосередньо перед конкурсом.

«Нам доводиться відповідати на 1001 питання, пов'язане з усім: роботою підприємства, макро-, мікроризиками, політикою, політичною кризою, інвестиційною привабливістю, – відзначив Ігор Білоус. – І важко пояснювати інвесторам, які на сьогоднішній день повірили й дивляться на весь цей процес, чому 11 років взагалі не відбувалося ніякої приватизації».

За його словами, одне з питань, що часто задають інвестори, – чому в нашій країні не надаються пільги, зокрема, податкові, при приватизації. На його думку, це питання дійсно потрібно відпрацьовувати, і зараз ФДМУ розглядає можливість звернутися з такою ініціативою в Кабінет Міністрів.

«Якщо ці активи – ОПЗ і обленерго – будуть продані, ми покажемо усьому світу, що ми можемо працювати з капіталом, ми можемо відкривати двері для зовнішнього інвестора. Найважливіша місія зараз – це приватизація. Ми повинні показати, що Україна може працювати з інвесторами, й інвестори можуть приходити сюди і вкладати гроші, створювати робочі місця, платити податки», – відзначив Глава ФГИ.

Детальніше:http://newsradio.com.ua/rus/2016_07_13/Bilous-privatizacija-OPZ-pokazhet-miru-chto-Ukraina-otkrita-dlja-investorov-3809/