A A A K K K

Перевірка Київпассервісу завершиться 14 лютого

14 грудня 2015 року Фонд держмайна розпочав перевірку фінансово-господарської діяльності ДП «Київпассервіс» за результатами 2014 і 9 місяців 2015 року. Нагадаємо, що 29 жовтня 2015 року Мінінфраструктури передало ДП до ФДМУ для приватизації.

Причиною для перевірки став лист від Мінінфраструктури до ФДМУ про доцільність виключення Гендиректора КПС зі складу Комісії з приватизації, а також численні звернення працівників зі скаргами на діяльність керівництва. Крім того, наразі тривають судові розгляди фінансових претензій перевізників до Київпассервісу, що є додатковою причиною для внутрішньої перевірки, організованої Фондом держмайна у якості уповноваженого органу правління.

Відповідно до Статуту підприємства, на час перевірки уповноважений орган має право відсторонити керівника від виконання службових обов’язків, що і було зроблено Фондом. 14 грудня Гендиректора Олександра Шульгу було відсторонено від керівництва ДП, а виконання службових обов’язків було покладено на його першого заступника – Василя Трохименка. У процесі оптимізації структури підприємство запропонувало призначити тимчасово виконуючим обов’язки Миколу Котушенка, що було погоджено Фондом держмайна.

Перевірка завершиться 14 лютого, після чого ФДМУ оприлюднить її результати.