A A A K K K

Перший в історії аукціон без оголошення ціни відбувся успішно

16 червня вперше в історії української приватизації відбувся аукціон без оголошення ціни. До продажу пропонувався пакет акцій у розмірі 95,85% статутного капіталу ПАТ «Славутський завод залізобетонних виробів». Торги відбулися на Східно-Європейській фондовій біржі.
Участь у торгах взяли троє учасників. Запропонована одним з учасників ціна у 2 000 грн. протягом торгів зросла майже у 10 разів – до 19 400 грн.

У Фонді називають торги одними з успішних за останній час як за кількістю учасників, так і за кількістю кроків, зроблених ними. За даними Фонду, Славутський завод залізобетонних виробів з 2004 року безуспішно виставлявся на продаж 440 разів і не працює вже 12 років.

Аукціон без оголошення ціни – це нещодавно започаткований Фондом новий механізм приватизації, затвержений Кабінетом міністрів Украіни, покликаний підвищити інтерес інвесторів до неліквідів.

Раніше ФДМУ запровадив аукціони на зниження ціни (голландські) та електронні аукціони, які дозволили відчутно активізувати малу приватизацію.

Представники Фонду неодноразово зазначали, що приватизаційна база на сьогодні складається у більшості з інвестиційно непривабливих об’єктів, які потребують сучасних підходів до їх приватизації та пошуку інвесторів.

Славутський завод залізобетонних виробів виставлено на аукціон без оголошення ціни згідно з ропорядженням КМУ від 30 березня № 250-р.