A A A K K K

Суд підтвердив правомірність дій ФДМУ щодо приватизації НДІ електромеханічних приладів

28 квітня 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив в задоволенні адміністративного позову Заступнику Генерального прокурора України з приводу визнання протиправними дій ФДМУ щодо вилучення ПАТ «НДІ ЕМП» з переліку стратегічних об’єктів держвласності і скасування постанови КМУ від 12.05.2015 №271 у тій частині, що стосується включення ПАТ «НДІ ЕМП» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації.

 

За висновком суду, виходячи з меж заявлених позовних вимог, системного аналізу положень законодавства України та доказів, наявних у матеріалах справи, позов Заступника Генерального прокурора України задоволенню не підлягає та позовні вимоги нормативно та документально не підтверджуються.

Як повідомлялось раніше, Фонд державного майна України своїм наказом скасував результати конкурсу з продажу 94,4% акцій ПАТ «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів». Це було зроблено на підставі Ухвали Печерського районного суду міста Києва від 07 жовтня 2015 по справі 757/36982/15-к щодо вилучення оригіналів документів, що стосуються проведення цього конкурсу, а також іншої Ухвали Печерського районного суду щодо накладення арешту на пакет акцій товариства.

24 грудня 2015 року слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління головної військової прокуратури Генпрокуратури України виніс постанову про закриття кримінального провадження.

Досудове розслідування довело, що дії ФДМУ повністю відповідали нормам чинного законодавства, а підготовку до приватизації та продаж НДІ було проведено без порушень.

Тим часом заступник Генпрокурора України В. Касько подав позов до Окружного адміністративного суду м. Києва з двома вимогами: визнати протиправними дії ФДМУ щодо вилучення ПАТ «НДІ ЕМП» з переліку стратегічних об’єктів держвласності, а також – визнати протиправною та скасувати постанову КМУ від 12.05.2015 №271 у тій частині, що стосується включення ПАТ «НДІ ЕМП» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації. Відповідачами у справі є Кабінет Міністрів України та Фонд державного майна України.

Черговий раз умови конкурсу з продажу НДІ було оприлюднено в газеті «Відомості приватизації» від 02.03.2016 №18