A A A K K K

ВГСУ відмовив у позові про визнання недійсними рішень зборів акціонерів Тернопільобленерго

Постановою Вищого господарського суду України від 27.07.2016 задоволені касаційні скарги Фонду державного майна та інших учасників справи за позовом Єгіян Г.Г. щодо визнання недійсними рішення загальних зборів ВАТ «Тернопільобленерго». Тією ж постановою ВГСУ рішення ГС Тернопільської області від 30.12.2015 та Постанова Львівського апеляційного господарського суду від 06.04.2016 скасовані, а у позові п. Єгіян відмовлено повністю.

Позачергові загальні збори акціонерів ВАТ «Тернопільобленерго»  було проведено у Тернополі 25-28 вересня 2013 року. Серед питань порядку денного були питання, зокрема, розподілу прибутку ВАТ, затвердження розміру річних дивідендів, обрання Голів та членів Виконавчого органу, Наглядової Ради та Ревізійної комісії товариства.

Слід зазначити, що збори було проведено вперше за 13 років.

Ганна Єгіян, яка володіє 0,005% ВАТ «Тернопільобленерго», звернулася до Господарського суду Тернопільської області з позовом про визнання недійсним усіх рішень, прийнятих позачерговими загальними зборами акціонерів товариства.

Судова тяганина у цій справі тривала більше двох років. ГС Тернопільської області та Львівський апеляційний господарський суд двічі приймали рішення на користь позивача. Втім, ФДМУ, захищаючи протягом всього процесу державні інтереси, вдалося добитися успіху у касаційній інстанції.