A A A K K K

Фонд державного майна залучив 43,61 млн гривень до державного бюджету за останній тиждень 2023 року

Завдяки проведенню 5 приватизаційних аукціонів у системі Prozorro.Продажі, команда ФДМУ поповнила державний бюджет на 43,61 млн гривень за поточний тиждень. У середньому 3,8 учасників на аукціон, завдяки чому вартість активів зросла у 1,6 рази.

Одним з найбільших успіхів тижня стала приватизація єдиного майнового комплексу ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» (м. Івано-Франківськ), яка забезпечила надходження до бюджету у розмірі 26,4 млн. грн.

Також були приватизовані виробничі деревообробні потужності у Волинській області за 13,9 млн. грн, нежитлові будівлі у Житомирській області за 2,6 млн. грн, а також активи у Вінницькій та Полтавській областях за 0,4 млн грн кожний.

За результатами малої приватизації Фонд державного майна забезпечив надходження 2,9  млрд грн станом на 29 грудня 2023 року. Загалом було проведено 432 успішних аукціона.

У 2024 році старт приватизаційних аукціонів відбудеться 8 січня. Фонд планує провести 11 аукціонів. Серед об’єктів для продажу - єдині майнові комплекси ДП «Нігинський кар’єр» та ДП “Ганнопільський спиртовий завод” у Хмельницькій області.

Слідкуйте за новими пропозиціями Фонду на сайті privatization.gov.ua — де представлені всі доступні до приватизації об’єкти державної власності.