A A A K K K

Фонд держмайна та НАЗК уклали Меморандум, за яким агентство отримує доступ до бази звітів про оцінку майна

Фонд державного майна України та Національне агентство з питань запобігання корупції уклали Меморандум про співпрацю, за яким НАЗК отримує доступ до Єдиної бази даних звітів про оцінку.

Інформація з бази використовуватиметься спеціалістами НАЗК під час повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Таким чином, НАЗК матиме можливість звіряти вартість об’єкту нерухомості, вказану суб’єктом декларування, із оціночною вартістю, вказаною в Єдиній базі звітів про оцінку. 

Це дозволить спростити та пришвидшити виявлення порушень суб'єктами декларування при заповненні декларацій у вигляді заниження вартості вказаних об’єктів нерухомості з метою приховування власних статків.

Як зазначила заступниця Голови Фонду державного майна Юлія Бєлова, нова команда Фонду націлена на принципову боротьбу з корупційними проявами.

«Наразі ведеться комплексна робота над осучасненням реєстрів, які адмініструє Фонд державного майна, та їхньою інтеграцією в системи електронної взаємодії. Це дозволить як підвищити якість інформаційних та адміністративних послуг громадянам, так і посилити боротьбу з корупцією через надання актуальної інформації антикорупційним органам», – заявила Юлія Бєлова.

НАЗК та Фонд державного майна продовжують співпрацю, зокрема, розглядають можливість використання даних Єдиної бази даних звітів про оцінку під час проведення автоматичного контролю декларацій.