A A A K K K

Голова ФДМУ провів робочу зустріч з представниками Міністерства сільського, лісового і рибного господарств Японії

У ході відрядження з урядовою делегацією на чолі з Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем до Токіо, Віталій Коваль провів робочу зустріч з представниками Міністерства сільського, лісового і рибного господарств Японії.

Під час зустрічі очільник Фонду держмайна розповів про ключові напрямки роботи відомства та амбітні плани на поточний рік. Зокрема окремо акцентував на проєкті Земельний Банк та на його важливості, оскільки наразі в активі Фонду 386 тис. га земель с/г призначення, які мають працювати на українську економіку та створювати можливості для приватного бізнесу. Зокрема обговорили можливості для японських інвесторів в українському агросекторі.

Окремо обговорили використання потужної техніки в нашому сільському господарстві. І Японія може в цьому допомогти Україні, оскільки у країні світові лідери з виробництва техніки. Віталій Коваль окремо акцентував на тому, що серед компаній, які в управлінні Фонду є ті, які можуть стати гарними партнерами для японських  — мова йде про  НАК «Украгролізинг». Вона може допомогти з лізингом техніки. 

Також Голова Фонду держмайна  звернув увагу представників Міністерства і на інший напрямок в якому Україні потрібна підтримка — навчання ветеранів. Віталій Коваль наголосив: «Мова йде про управління та обслуговування аграрної техніки. Адже велика кількість військових повертається з фронту і ми повинні перекваліфікувати їх на інші спеціальності за короткий час. Важливо швидко адаптувати наших військових до цивільного життя. Зокрема у Фонді є для цього можливості. Навчання можна проводити в навчально-курсових комбінатах ФДМУ, які стануть центрами підготовки операторів та сервісних інженерів для японської аграрної техніки».

У свою чергу японські колеги висловили свою готовність підтримувати українські ініціативи та продовжувати спільну роботу у нових проєктах.