A A A K K K

Голова ФДМУ Віталій Коваль зустрівся з представниками корпорації NEXI у Франції

У рамках відрядження до Франції очільник Фонду держмайна провів зустріч з представниками європейського офісу японської страхової корпорації NEXI. 

«Наша спільна мета – розробити дієвий механізм страхування від воєнних ризиків для японських компаній, зацікавлених інвестувати в Україну. Сьогодні наші партнери з NEXI уже готові до цього», – зазначає Голова Фонду Віталій Коваль.

Завдяки механізму страхування розробленому NEXI, японські підприємці, які вкладуть кошти в українські державні активи на приватизаційних аукціонах, отримують гарантії захисту від воєнних ризиків. Їхнє майно буде застраховане від збитків, завданих російською агресією.

Цей результат став можливим завдяки системній роботі, яка розпочалася ще у лютому в Токіо під час Конференції з економічного розвитку та відбудови України. Тоді очільник відомства у складі делегації на чолі з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, презентував інвестиційні можливості країни, що викликало значний інтерес японських партнерів. 

Фонд продовжує активну співпрацю з NEXI, аби закріпити досягнуті результати та розширити можливості для інвесторів.

Довідково. Корпорація NEXI – це японське експортно-кредитне агентство, що належить японському уряду. Засноване у 2001 році, NEXI пропонує широкий спектр страхових послуг, які захищають від політичних та комерційних ризиків, пов'язаних з бізнесом або зовнішніми транзакціями, серед яких: експорт, імпорт, інвестиції та фінансування.