A A A K K K

Керівник ФДМУ Віталій Трубаров: На ОПЗ закінчилась передприватизаційна інвентаризація

«Сьогодні ми провели робочу нараду на заводі, аби підбити підсумки чергового етапу цієї підготовки – завершення повної інвентаризації підприємства», – повідомив на брифінгу на Одеському припортовому заводі керівник ФДМУ Віталій Трубаров.

Він наголосив, що інвентаризація необхідна для переходу на наступний етап підготовки ОПЗ до приватизації – оцінки.

«Матеріали інвентаризації будуть передані оцінювачу, і після отримання її результатів робоча група розпочне роботу з формування умов конкурсу з продажу державного пакета акцій ОПЗ», – сказав Віталій Трубаров. Продаж самого ОПЗ плануємо у проміжку лютий-квітень наступного року.

«Що стосується боргів підприємства згідно з рішенням Стокгольмського суду, то за касаційною скаргою Фонду, Вищий спеціалізований суд зупинив виконання рішення районного суду, яке дозволило ці борги стягувати. На рівні КМУ ми зараз шукаємо можливості для вирішення питання боргу. Або ми розбиваємо ці борги, або якось ураховуємо у рамках приватизації підприємства», – зазначив він.

Він також додав, що сьогодні приватизацію розглядають як інвестиційний процес. «Це раніше приватизацію розглядали банально вузько – продаж і перерахування коштів у бюджет. А сьогодні є розуміння того, що з приватизацією на підприємства приходять нові інвестиції і в результаті збільшується ВВП, на що ми всі розраховуємо», – підкреслив він.