A A A K K K

На Житомирщині відбулася спроба захоплення Головинського кар`єру

22.05.2018 о 6:30 ранку близько 50 озброєних людей у камуфляжному одязі вчинили спробу рейдерського захоплення державного підприємства «Головинський кар’єр». Вони відтіснили охорону, увірвались до адміністративного приміщення та силоміць заволоділи бухгалтерською, кадровою та іншою документацією підприємства, викрали сервер, іншу комп’ютерну техніку,  сейф, в якому знаходилося майже 100 тис. грн. та вивезли майно у невідомому напрямку.         

Поліцейські Головного управління Нацполіції в Житомирській області, спецпідрозділи Управління превентивної діяльності, а також працівники Черняхівського відділення поліції прибувши до місця події, затримали близько трьох десятків осіб та забезпечили правопорядок і публічну безпеку. У чоловіків вилучено пістолет ПМ, спецзасоби, балончики з подразливою речовиною, рації та інші засоби.

За фактом захоплення державної будівлі розпочато кримінальне провадження.

Інтереси затриманих представляє колишній орендар – ПАТ «Головинський граніт», адвокати якого, маніпулюючи судовим рішенням безпідставно заявляють про пролонгацію договору оренди та наміри здійснювати господарську діяльність на території державного підприємства «Головинський кар’єр».

Наразі слідчими органами здійснюються слідчі дії в рамках порушеного кримінального провадження.

Державним підприємством «Головинський кар’єр» здійснюються заходи по відновленню бухгалтерського обліку та документації підприємства.