A A A K K K

Приватизація державного майна за тиждень принесла економічний ефект у 56,5 млн гривень

Протягом 18-22 березня Команда Фонду провела 11 успішних онлайн-аукціонів з приватизації держмайна в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». За активи змагалися 66 потенційних інвесторів, що в середньому складає 6 учасників. Результат – зростання ціни лотів у 2,6 раза – до 56,5 млн гривень.

Аукціоном з найбільшим зростанням переможної ціни став ЄМК ДП «Холминський спиртовий завод», що на Чернігівщині. За право власності об'єкта змагалися 3 учасники, що призвело до зростання ціни об’єкта зі стартової — 15,3 млн гривень до фінальної — 45,0 млн гривень. Завод є діючим підприємством, основним видом діяльності якого є дистиляція, ректифікація та змішування алкогольних напоїв. До складу єдиного майнового комплексу входить 101 зареєстрована одиниця нерухомого майна.

На наступному тижні ФДМУ планує провести 20 приватизаційних аукціонів, серед яких:

1. Група інвентарних об'єктів, що на Рівненщині.
Об’єкт представлений виробничо-складською будівлею загальною площею 865,7 м². Об’єкт приватизації в оренді не перебуває.
Стартова ціна: 7,3 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 26 березня.
Посилання на лот:  https://bit.ly/4akp4t4  

2. Нерухоме майно, місто Суми.
Об’єкт представлений нежитловим приміщенням загальною площею 710 м². До активу входять два основних приміщення та три допоміжних. Об’єкт приватизації в оренді не перебуває.
Стартова ціна: 2,9 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 27 березня.
Посилання на лот:  https://bit.ly/4bZdpS2

3. Об'єкт незавершеного будівництва «Реконструкція мазутно-масляного господарства ТЕЦ». До складу об’єкта входять 10 одиниць нерухомого майна з будівельною готовністю 40%-80%. Наявні 2 земельні ділянки загальною площею 38,4413‬ га.
Стартова ціна: 1,4 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 29 березня.
Посилання на лот: https://bit.ly/4arT4mL

Долучайтеся до онлайн-аукціонів Фонду, всі кошти від приватизації державного майна йдуть на підтримку Сил оборони.

Запрошуємо ознайомитися з новими пропозиціями на сайті privatization.gov.ua та в телеграм-каналі «Приватизація в Україні».