A A A K K K

Приватизація в дії: сучасний житловий будинок замість десятирічного довгобуда.

«У 2016 році Регіональним відділенням Фонду по Чернігівській області було продано на аукціоні об’єкт незавершеного будівництва на 12 квартир з будівельною готовністю 5 відсотків.На даний час інвестором збудовано хороший житловий будинок на 10 поверхів. Приватизація в дії», – написав на своїй сторінці у Facebook керівник Фонду державного майна України Віталій Трубаров.

Як уточнюють у Регіональному відділенні Фонду по Чернігівській області, об’єкт незавершеного будівництва – 12-ти квартирний житловий будинок (разом із земельною ділянкою 0,2032 га) – у Чернігові на вул. Корольова, 16а було продано на аукціоні в 2016 році.

Підготовка об’єкта до продажу тривала досить довго – з 2007 року. Найбільша кількість проблем виникала під час відведення земельної ділянки під ним. Фактично об’єкт складався з частини фундаменту, його загальна будівельна готовність складала приблизно 5 відсотків. Через вплив атмосферних опадів зведені конструкції були пошкоджені, мали чисельні сколи, тріщини. Фундамент був залитий водою, територія заросла деревами та чагарниками.

Урешті, незавершене будівництво 12-ти квартирного житлового будинку було приватизовано юридичною особою ПрАТ «АТП 2505».

На даний час інвестором збудовано сучасний житловий комплекс у спальному районі Чернігова.