A A A K K K

Протягом тижня Фонд держмайна успішно провів 18 аукціонів з приватизації

За поточний тиждень Фонд провів 18 приватизаційних онлайн-аукціонів в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі». За право власності змагалися 156 потенційних інвесторів, що в середньому складає 8,7 учасника. Зростання ціни активів відбулося у 3,4 раза, на загальну суму 72,1 млн гривень.

Найуспішнішим лотом тижня стали приміщення колишньої Уманської виправної колонії, площею 3 143,5 м². Вартість об’єкта зросла з 149,4 тис. гривень загальної стартової ціни до 29 млн гривень переможної. За право власності змагалися 42 учасники, що зумовило зростання ціни у 194 рази.

На наступному тижні ФДМУ планує провести 20 онлайн-аукціонів з приватизації державного майна. Серед об'єктів на продаж будуть виставлені: адміністративні та офісні приміщення, гаражі, виробничі комплекси та інше.

Топ-5 найцікавіших аукціонів

1. Група інвентарних об’єктів деревообробної промисловості. Актив представлений 34 одиницями обладнання для перероблення деревини філії «Камінь-Каширське лісове господарство» державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України». Об’єкт приватизації або його частини в оренді не перебуває.Стартова ціна: 1,8 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 10 квітня.
Місцеперебування: м. Камінь-Каширський
Посилання на лот: https://bit.ly/4aET6bc

2. ЄМК ДП «Львівський державний інститут проектування комунального будівництва «Львівдіпрокомунбуд» 899,2 м². На балансі підприємства перебувають 6 одиниць нерухомого майна та 2 одиниці автотранспортних засобів. До активу входить 59 одиниць рухомого майна. Наявний перелік майна переданого в оренду та об'єкти, що не підлягають приватизації.
Стартова ціна: 510,4 тис. гривень.
Дата проведення аукціону: 10 квітня.
Місцеперебування: м. Львів
Посилання на лот: https://bit.ly/3U412x9

3. Адміністративний будинок 127,8 м². Актив представлений окремим майном у складі: адмінбудинок та вбиральня. Інформація про земельну ділянку відсутня. Об’єкт приватизації в оренді не перебуває.
Стартова ціна: 411,8 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 10 квітня.
Місцеперебування: м. Павлоград
Посилання на лот: https://bit.ly/4adlEsx

4. Частина адмінбудівлі 100,5 м². Об'єкт приватизації — приміщення другого поверху, розташоване у двоповерховому адміністративному будинку (розмір частки 36/100). В спільному користуванні перебувають коридори площами 51,3 м² та 19,9 м². Об’єкт приватизації (його частини) в оренді не перебуває.
Стартова ціна: 369,6 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 11 квітня.
Місцеперебування: Волинська обл.
Посилання на лот: https://bit.ly/3xmSMiV

5. Адмінбудинок 118,2 м². До складу об’єкта приватизації входить нежитлова будівля, адмінбудинок представлений одноповерховою цегляною будівлею, тамбуром, прибудовою. Має ІІІ групу капітальності: кам’яний фундамент, покрівля – металочерепиця. Наявні комунікації: електропостачання, газопостачання. Договори оренди щодо об’єкта або його частин відсутні.
Стартова ціна: 361,8 млн гривень.
Дата проведення аукціону: 10 квітня.
Місцеперебування: Хмельницька обл.
Посилання на лот: https://bit.ly/3VRQjaF

Більше інформації про аукціони з приватизації шукайте на сайті https://privatization.gov.ua чи в телеграм-каналі Приватизація в Україні.