A A A K K K

У Фонді державного майна відбуваються найбільші зміни в історії, – Тарас Єлейко

Фонд державного майна України проходить найбільшу трансформацію за останні 10 років. Головна мета змін – досягти інституційної спроможності для виконання завдань, які стоять перед ним на даний момент. 

Про це розповів Заступник Голови Фонду державного майна Єлейко Тарас під час зустрічі в Young Business Club на тему «Інвестиційні можливості від Фонду державного майна України».

За його словами, в 2020 році планується приватизувати понад 300 об’єктів малої приватизації та 5 об'єктів  великої приватизації.

Заступник Голови Фонду державного майна наголосив, що ФДМУ – фактично один із найбільших вертикально інтегрованих холдингів України. На установу покладено роль державного регулятора, який займається не лише приватизацією, але й оцінкою та передачею майна в оренду, організацією корпоративного управління на держпідприємствах.

Тарас Єлейко також додав, що неефективність управління попередніх керівників Фонду державного майна проявлялась у тому, що за останні 15 років на приватизацію було передано лише 97 державних підприємств, деякі з яких очікували своєї черги по 10 років.