A A A K K K

Верховна Рада України призначила Віталія Коваля Головою ФДМУ

Верховна Рада України за поданням Прем’єр-міністра України 21 листопада призначила Віталія Коваля Головою Фонду державного майна України.

«Сьогодні вкрай важлива ефективна взаємодія з потенційними інвесторами та посилення залученості регіональної влади на місцях для організації та проведення конкурентоспроможних торгів та максимізації вартості продажів. Кожен мертвий державний актив повинен знайти нового ефективного власника, який перезапустить його роботу, створить додану вартість, нові робочі місця, запустить економічний маховик. Те саме стосується приватизації активів, стягнутих у російської федерації. Кожна виручена гривня від таких продажів мусить наближати нашу Перемогу», – зазначив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Віталій Коваль народився 28 липня 1981 року. В 2019-2023 роках очолював Рівненську обласну державну адміністрацію, в 2006-2019 – керував підприємствами в аграрній, транспортній та будівельній галузях, в 2004-2006 роках працював у банківській сфері.

У 2003 році закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю банківська справа (з присвоєнням кваліфікації магістра з банківської справи). У 2017 році здобув ступінь MBA у Львівській бізнес-школі УКУ. У 2021 році – навчався в Aspen Institute Kyiv.

Віталій Коваль – член Національного олімпійського комітету України, перший віцепрезидент Федерації греко-римської боротьби України, віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України.

Одружений. Виховує двох дітей.