A A A K K K

Віталій Коваль: Запрошуємо професіоналів долучитися до реформи державного сектору

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль виступив на VI Міжнародному Форумі Корпоративних Директорів, де акцентував увагу на необхідності залучення професіоналів для реформування державного сектору економіки.

“Фонд активно працює над очищенням портфеля державного майна. Наша мета - визначити, які підприємства можуть бути приватизовані, які повинні залишитися в державній власності, а які підлягають ліквідації або банкрутству. Цей процес вимагає ґрунтовного тріажу та аналізу всіх об’єктів, переданих ФДМУ, за спроможністю їх бізнес-моделі. Для цього нам потрібні професіонали”, - наголосив Віталій Коваль.

“Ми розуміємо виклики управління державними підприємствами, пов’язані з надмірною регуляцією, низькими зарплатами та високими репутаційними ризиками. Тому закликаємо вас до економічного волонтерства. Перед всією країною стоїть завдання знайти внутрішні резерви для посилення стійкості” - звернувся очільник Фонду до бізнес-спільноти.

Віталій Коваль також нагадав про меморандум про взаємодію, співробітництво та координацію дій, який було підписано між ФДМУ та Професійною асоціацією корпоративного управління (ПАКУ) у 2014 році. Цей меморандум спрямований на вдосконалення стану корпоративного управління в акціонерних товариствах, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави.

“Це особливо важливо для забезпечення максимально якісної підготовки підприємств зі списку великої приватизації, щоб зацікавити якомога більше інвесторів”, - додав Коваль.

VI Міжнародний Форум Корпоративних Директорів, який вже шостий рік поспіль збирає провідних експертів в галузі корпоративного управління, СЕО українських компаній, та членів наглядових рад державних підприємств для обговорення актуальних питань і трендів у сфері корпоративного управління. Організатори Форуму – Професійна асоціація корпоративного управління спільно з Українським інститутом корпоративного управління, IFC, EBRD та CIPE.