A A A K K K

За поданням Фонду держмайна Уряд призначив в.о. директора ОГХК Михайла Макарова

Рішенням Уряду призначений виконувачем обов’язків директора АТ «Об'єднана Гірничо-Хімічна Компанія» Михайло Макаров. ОГКХ займається виробництвом рутилового, ільменітового та цирконового концентратів, добуванням руд інших кольорових металів, наданням послуг по збагаченню концентратів. Аукціон з продажу буде оголошено в травні 2020 року.  

«Зміна менеджменту на державних підприємствах – це контроль з боку Держави над держкомпаніями. Ми виписали конкурентні та якісні умови для використання давальницької переробки сировини на ОПЗ, і запускаємо прозорий конкурс на посаду директора», – прокоментував рішення Уряду Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

Голова Фонду державного майна України також зазначив, що міжнародні компанії виявили реальний інтерес участі у приватизації ОГХК. Також він повідомив, що інвестиційні радники завершили перший етап роботи та вперше отримали кошти.

Дмитро Сенниченко неодноразово наголошував на важливості здійснення ефективного контролю з боку Держави над державними компаніями, очищення державних підприємств від корупції та неефективного керівництва, заміні старих директорів та призначенні в.о. директорів.

Михайло Макаров, в.о. директора АТ «Об'єднана Гірничо-Хімічна Компанія», має успішний управлінський досвід у підвищенні ефективності діяльності підприємств та відомств, розробці та впровадженні стратегій їх довгострокового розвитку. Має глибоке розуміння фінансових питань підприємств, приватного сектору, здобуте на посаді фінансового директора. Дві вищі освіти – кандидат економічних наук.