A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку повернення у державну (комунальну) власність об'єктів приватизації у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу таких об'єктів» (доопрацьований)

Повідомлення про оприлюднення

проекту наказу Фонду державного майна України
«Про затвердження Порядку повернення у державну (комунальну)
власність об'єктів приватизації у разі розірвання або
визнання недійсними договорів купівлі-продажу таких об'єктів»

 

Відповідно до статті 9 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” Фонд державного майна України (далі – Фонд) повідомляє про оприлюднення з 27 серпня 2018 рокуна сайті Фонду нову редакцію проекту наказу Фонду «Про затвердження Порядку повернення у державну (комунальну) власність об'єктів приватизації у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу таких об'єктів»(далі – Порядок) з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об’єднань.

Порядок розроблено відповіднодо частини одинадцятої статті 26 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» з метоюурегулювання відносин, пов'язаних з поверненням у державну (комунальну) власність об’єкта приватизації, відчуженого за результатами його продажу на аукціоні або шляхом викупу, у разі розірвання договору купівлі-продажу цього  об’єкта за згодою сторін або за рішенням суду у зв'язку з невиконанням умов договору або визнання судом його недійсним.

Порядкомвстановлено чіткий механізм процедуриповернення у державну власність об'єктів приватизації у добровільному порядку або за рішенням суду у зв'язку з невиконанням умов договору або визнання судом його недійсним, проведення оцінкиоб'єктів приватизації, що повертаються, та визначення збитків.

Зауваження та пропозиції до проекту Порядку просимо надсилати протягом одного місяця від дати його оприлюднення на адресу: вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, 01133, Фонд державного майна України, Департамент внутрішнього аудиту та контролю, а також на електронну адресу: myr@spfu.gov.ua.

 

Директор Департаменту
внутрішнього аудиту та контролю                                          Л. ВЄЛЄВА

 

Наказ (проект)

Порядок

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

ТЕСТ малого підприємництва