A A A K K K

Відбулося друге засідання Експертної ради з питань оціночної діяльності — обрали голів профільних груп та визначили пріоритети їх діяльності

29 листопада відбулося друге засідання Експертної ради з питань оціночної діяльності створеної за ініціативи Фонду держмайна. Засідання тривало у змішаному форматі. Участь в обговореннях взяли представники нотаріальної палати, помічники народних депутатів, громадських організацій та антикорупційної спільноти. 

Засідання відкрив Голова Експертної ради Денис Шугалій подякувавши за активну професійну комунікацію учасників та наголосивши на необхідності подальшої практичної роботи ради. Оскільки діяльність оцінювачів має відповідати сучасним викликам, які стоять перед професійною спільнотою. 

Члени ради розділилися на шість експертних груп та обрали голів. Групи працюватимуть за наступними напрямками:
1) адвокація законопроєкту № 7386, напрацювання правок до другого читання;

2) проблемні питання законодавства у сфері оцінки для оподаткування;

3) методика оцінки збитків – удосконалення законодавчої бази;

4) методологія, професійна підготовка оцінювачів;

5) інформаційно-комунікаційні системи та реєстри з питань оціночної діяльності;

6) антикорупційна діяльність, протидія зловживанням у сфері оцінки, зокрема в Єдиній базі даних звітів про оцінку.

У ході професійної дискусії представники Експертної ради обговорили проблематику роботи оцінювачів під час воєнного стану та механізми підвищення їх кваліфікації. Домовилися залучати додаткових фахівців до експертних груп задля створення максимально ефективних рекомендацій для роботи професійних оцінювачів.

Також, було прийнято рішення про включення до Експертної ради двох додаткових членів, тобто тепер їх буде 37.

Як підсумок члени Експертної ради визначили пріоритетні завдання на вирішенні яких мають зосередити свою роботу найближчим часом. Дата наступного засідання запланована на 27 грудня. Пропозиції до порядку денного ради прийматимуться до 25 грудня.


 

Довідково. Сьогодні ФДМУ формує та реалізує державну політику у сфері оцінки майна та оціночної діяльності в Україні: забезпечує розробку та ухвалення всіх нормативно-правових актів з оцінки майна (національні стандарти з оцінки, методики оцінки, порядки проведення оцінки тощо); веде державні реєстри (Державний реєстр оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності, Єдину базу даних звітів про оцінку); проводить рецензування звітів про оцінку майна та опікується навчанням і підвищенням кваліфікації оцінювачів.