A A A K K K

Фонд продовжує співпрацю з представниками USAID та Проєкту SOERA

Команда ФДМУ зустрілася з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Проєкту SOERA. Під час зустрічі обговорили механізми допомоги задля реалізації нових та вже діючих проєктів.

Під час зустрічі голова ФДМУ Віталій Коваль окреслив ключові виклики, які стоять перед Фондом у наступному році. Зокрема: 

  • відкриття ринку оренди землі;

  • реалізація підсанкційного майна.

«Виклики, які стоять перед відомством чималі. Тому без підтримки наших іноземних партнерів складно впоратися. Потрібна допомога у аналітиці та обміні досвідом у сфері реформ. Сьогодні наша швидкість повинна бути на висоті. Підприємства, які не є стратегічними мають бути приватизовані. Адже наша мета - максимальне наповнення державного бюджету. Кожна гривня сьогодні працює на оборону країни», — наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль. 

Перший заступник Голови Фонду Денис Шугалій акцентував на важливості подальшої підтримки системи кадрового резерву, особливо на його розширенні.

Розповіли нашим іноземним партнерам і про те, що команда Фонду працює над удосконаленням законодавчих актів, які потребують змін задля покращення механізмів приватизації та оренди держмайна. Мова йде про новий законопроєкт, який стосується ліквідації підприємств. Адже велика частина ДП є «баластом» для української економіки.

Очільник Фонду наголосив, що ФДМУ продовжуватиме всі діючі трансформації та курс на відкритість інституції. 

Наприкінці зустрічі партнери запевнили у підтримці ініціатив Фонду. В подальшому домовилися про активну взаємодію, додаткові зустрічі та спільну роботу над втіленням реформ.