A A A K K K

ФДМУ увійшов до складу Координаційного штабу з питань приведення до належного стану захисних споруд цивільного захисту

За дорученням Голови ФДМУ Денис Шугалій взяв участь у першому засіданні Координаційного штабу з питань приведення об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення, у належний стан. До складу штабу входять представники обласних військових адміністрацій, ДСНС, міністерств, Фонду держмайна, Державної інспекції архітектури та містобудування. Голова Координаційного штабу Заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко. 

Завдання роботи штабу розробляти рекомендації та пропозиції щодо облаштування укриттів, які у подальшому подаватимуть на розгляд Уряду.

У ході засідання Перший заступник Голови Фонду наголосив на важливості та актуальності роботи координаційного штабу: «Сьогодні всі органи державної влади повинні докласти максимум зусиль задля посилення безпеки цивільних. Тому створення координаційного штабу зможе об’єднати відомства, створити майданчик для комунікацій, дискусій і як результат напрацювання прикладних рішень».

Фонд держмайна, зі свого боку, працює над тим, аби проаналізувати стан споруд цивільного захисту, які перебувають в його управлінні. Надалі передбачається  передавати їх або територіальним громадам у власність для використання за призначенням або профільним державним органам. Зокрема на які покладено виконання завдань з організації цивільного захисту населення в органи, які займаються відповідним профілем і зможуть застосувати приміщення для потреб цивільного захисту. 

Довідково. Координаційний штаб було створено в рамках виконання завдання Президента та рішення Ради національної безпеки та оборони. Це тимчасовий консультативно-дорадчий орган КМУ, він сприятиме тісній співпраці та комунікації між центральними та місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, а також оперативному розв’язанню питань, що виникають у процесі.

Сьогодні діє  єдиний портал під назвою «Залізне укриття», який містить інформацію щодо всіх ремонтних робіт та облаштувань захисних споруд цивільного захисту по всій Україні. Також запущено та чат-бот, в якому кожен може залишити скаргу або звернення, яке стосується укриття.