A A A K K K

ДП «КОНЯРСТВО УКРАЇНИ» оновлюється та відкриває нові перспективи

Державне підприємство «КОНЯРСТВО УКРАЇНИ», що входить до сфери управління Фонду держмайна України, розпочинає активну фазу оновлення та розвитку.
 
ДП активно впроваджує сучасні напрямки роботи, зокрема розширення реалізації коней як на території України, так і за її межами. Для покращення комунікації з клієнтами та партнерами в сфері популяризації українського конярства запущено сайт та ведуться активні акаунти у соцмережах.
 
«Важливо, що колектив ДП чітко розуміє – щоб розвиватись треба використовувати нові сучасні підходи до технології утримання і вирощування племінних коней, вибудовувати ефективну бізнес-модель, залучати до співпраці іноземних партнерів – що забезпечить підприємству конкурентні переваги і дозволить отримувати максимальний прибуток. Саме тому – підприємство активно оновлюється», – наголосив Голова Фонду Віталій Коваль.
 
До складу ДП «КОНЯРСТВО УКРАЇНИ» входять 10 кінних заводів, 3 племконецентри та 1 іподром. Загальне поголів’я налічує 1717 коней. Через збройну агресію росії 4 кінних заводи з 561 конями знаходяться в окупації.  
 
Потужності підприємства забезпечують збереження та розвиток 5 порід коней: української верхової, чистокровної верхової, новоолександрівської ваговозної, орловського рисака та призового рисака.
 
«Вихованці ДП користуються попитом як в Україні, так і за її межами. Ми популяризуємо і просуваємо на спортивний ринок українську верхову породу. В приватному секторі користується попитом новоолеквандрівська ваговозна порода. Всі надбання в селекції конярства (верхове, рисисте, ваговозне) ми маємо не тільки зберегти, а і зробити конкурентоспроможними на світових ринках та аукціонах» – зазначила Леся Ткаченко, керівниця виробничого відділу ДП «КОНЯРСТВО УКРАЇНИ».