A A A K K K

Команда ФДМУ зустрілася з керівним складом корейської компанії SsangYong — продемонстрували інвестменю та нові напрями роботи відомства

Голова Фонду разом із заступниками провели робочу зустріч з директором міжнародного бізнесу SsangYong Хві Паеком, заступником генерального директора Кімом Йо Джином та міжнародним бізнес-менеджером Джангом Хемом та виконавчим директором CORE Ukraine Ліаною Хоровицькою. 
 
Віталій Коваль розповів іноземним партнерам про можливості, які пропонує ФДМУ у сферах приватизації та оренди держмайна. Окремо розглянули масштабні об’єкти приватизації, такі як: Одеський припортовий завод, Готель «Україна», Білгород-Дністровський морський торговельний порт та Об'єднана гірничо-хімічна компанія. 
 
«Сьогодні у власності Фонду різноманітні об’єкти, загалом вони займаються 618 видами діяльності. Тому Команді ФДМУ є що запропонувати приватним інвесторам. Серед об’єктів готові майданчики, які згодяться для ведення діяльності вже. Для нас важливо залучати приватні інвестиції, оскільки 1 гривня вкладень приносить 4 гривні прямих інвестицій», — наголосив очільник відомства. 
 
Віталій Коваль та Ігор Тимошенко ґрунтовно розповіли про механізми приватизації і оренди нерухомості, пояснили законодавчі обмеження щодо використання об’єктів, часові рамки проходження необхідних процедур. Окремо акцентували на покроковості, простоті та прозорості проведення онлайн-торгів. 
 
Також представники Фонду поділилися новими проєктами — Land Bank та роботою з санкційним майном. Зокрема до управління ФДМУ передано 691 актив, серед них багато готових об’єктів, зокрема ТОВ «Аерок» та ТРЦ «Ocean Plaza». 
 
«Кошти від продажу санкційних активів спрямовуються у фонд відновлення, згодом ідуть на закриття першочергових потреб з відновлення зруйнованої або пошкодженої соціальної інфраструктури. Тому нам важливо демонструвати світові, що активи росіян працюють на українську економіку», — наголосив Голова відомства.
 
Представники корейської компанії SsangYong висловили зацікавленість у подальшій співпраці. Іноземні партнери виявили інтерес до приватизації об’єктів нерухомості, складських приміщень та оренди земель. Сторони домовилися про подальші зустрічі та напрацювання конкретних технічних завдань відповідно до яких Команда ФДМУ зможе підібрати саме ті об’єкти, які найбільше підійдуть під проєкти. 
 
У свою чергу Голова Фонду наголосив, що сьогодні триває процес трансформації відомства відповідно до сучасних вимог бізнесу. Оскільки важливо аби підприємці отримували інформацію швидко, без ускладнюючих бюрократичних процедур.