A A A K K K

Фонд державного майна України провів національну селекторну нараду з керівництвом обласних державних адміністрацій

27.05.2021 Фондом державного майна України та обласними державними адміністраціями проведена Національна селекторна нарада. Головною темою заходу стало ефективне використання державного майна в регіонах та пришвидшення процесу приватизації.

Спільна робота Фонду держмайна та ОДА в напрямі пришвидшення темпів приватизації має на меті залучення інвестицій в місцеву економіку, покращення інфраструктури та створення нових робочих місць.

За словами заступника Голови ФДМУ Костянтина Кошеленка, нові прозорі принципи запроваджені Фондом у сфері приватизації та оренди держмайна забезпечили реальні результати у вигляді збільшення кількості учасників онлайн-аукціонів та зростання вартості активів на відкритих торгах.

«Маємо реальний показник, який засвідчує ефективність впроваджених нашою командою змін в приватизаційних процесах – зростання вартості державних об’єктів на прозорих аукціонах. Так, у 2019 році середнє зростання вартості активів на приватизаційних аукціонах становило 14%, а цьогоріч цей показник становив 752%» – заявив заступник Голови ФДМУ Костянтин Кошеленко.

Сьогодні, завдяки сприянню з боку Офісу Президента, ФДМУ та ОДА налагоджують співпрацю по трьох напрямах:

- проведення інформаційної кампанії з метою стимулювання приватизації;

- передача функцій з управління позастатутного майна (житловий фонд та споруди цивільного захисту) до ОДА;

- раціональне розпорядження державним майном в регіонах.

Наразі створюються та працюють робочі групи з питань ефективного використання державного майна, ведуться роботи з балансоутримувачами об’єктів державної власності, в ході перевірок виявляється майно з невизначеними органами управління, або таке, що використовується неправомірно.

«Інвентаризація засвідчила наявність значної кількості об’єктів державної власності, які використовуються не за призначенням або не використовуються взагалі. Такі об’єкти потребують приватизації, оскільки, як засвідчує практика, їх матеріально-технічний та фінансовий стан з часом лише погіршується. Тому ми співпрацюємо з місцевими органами влади та територіальними громадами для виявлення таких об’єктів та якнайшвидшої передачі їх на приватизацію. Це сприятиме залученню інвестицій в місцеву економіку та створенню нових робочих місць», – зазначив Директор Департаменту регіональної мережі Андрій Кісера.