A A A K K K

Завдяки початку роботи Наглядової ради у Миколаївської ТЕЦ з’явився шанс на вихід з кризи

В рамках реформи корпоративного управління на ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» розпочала роботу незалежна Наглядова рада в складі 5 директорів, які під час виїзного засідання обговорили коло проблем та розробили першочерговий план дій щодо оздоровлення підприємства.

Ситуація на державних теплоелектроцентралях є вкрай складною через збитковість виробництва тепла та електроенергії, невирішення питань з відшкодування різниці в тарифах та погашення заборгованості перед підприємствами за електроенергію, борги самих ТЕЦ перед контрагентами тощо.

Для розв'язання головної проблеми – збитковості виробництва тепла та електроенергії через застаріле та зношене обладнання, Миколаївська та більшість державних ТЕЦ потребують модернізації, що вартує мільярди гривень.

Першочерговими завданнями Наглядової ради є аналіз поточної ситуації та оцінка ефективності діяльності підприємства, а також розроблення подальшого чіткого плану дій до кінця року задля покращення фінансових показників. За результатами виїзного засідання можна констатувати – вперше за довгий час і менеджмент, і Наглядова рада підприємства мають чітку позицію щодо виведення підприємства з кризи.

Шляхом розв’язання наявних проблем є приватизація чи концесія державних ТЕЦ. Це дозволить залучити інвестора, який забезпечить необхідну модернізацію та оновлення обладнання на ТЕЦ, що дозволить підприємствам вийти на прибутковий рівень роботи. 

 

Довідково. Миколаївська ТЕЦ – теплоелектроцентраль, призначена для централізованого забезпечення теплом промислових підприємств, житлових та адміністративних будівель Миколаєва з одночасним постачанням електроенергії в енергосистему України.

Компанія обслуговує у Миколаєві  близько 39 360 споживачів. Сумарна проєктна потужність Миколаївської ТЕЦ з виробництва теплової енергії становить 410 Гкал/год, а потужність її енергоблоків – 40 МВт.