A A A K K K

Фонд держмайна завершив підготовку - аукціонна комісія направить до Уряду пропозицію стартової ціни заводу «Більшовик» у сумі 1,39 млрд грн та пропозиції приватизаційних умов

30 липня 2021 року в приміщенні Фонду державного майна України відбулося засідання аукціонної комісії з приватизації АТ «ПКМЗ» (Завод «Більшовик»), на якому були розглянуті питання стартової ціни та приватизаційних умов цього об’єкту великої приватизації.

За результатами засідання комісії, участь в якій взяли представники Фонду державного майна України, АТ «ПКМЗ», Державного концерну «Укроборонпром», Київської міської державної адміністрації, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань та компанії радника з приватизації ТОВ «КПМГ-Україна», до Кабінету Міністрів України буде направлено затверджений пакет документів з пропозиціями умов приватизації та стартової ціни аукціону на рівні 1 389 017 000 грн.

Затверджені приватизаційні умови передбачають, зокрема, збереження основних видів діяльності, погашення кредиторської заборгованості та, враховуючи соціальну відповідальність, передбачають погашення боргів з виплати заробітної плати працівникам і перед бюджетом, а також направлення інвестицій в ремонт і модернізацію промислового майданчика АТ «ПКМЗ» у м. Жашків у сумі понад 57 млн грн.

Приватизація заводу «Більшовик» це шанс на друге життя для цього підприємства, яке має понад 500 млн грн боргів. Адже у попередні роки виробництво було знищене, і тепер основний вид діяльності – здача приміщень в оренду. Натомість, приватизація дозволить не лише зберегти робочі місця працівникам, а й створити нові та модернізувати виробництво.