A A A K K K

Спроби завадити прозорій приватизації АТ «ПКМЗ» (завод «Більшовик») свідчать про безпорадність відлучених від державного активу тіньовиків

Фонд державного майна України протистоятиме усім спробам зірвати процес прозорої приватизації, в тому числі АТ «Перший київський машинобудівний завод» (завод «Більшовик»).

Фонд держмайна займає послідовну і проактивну позицію щодо прозорої приватизації, на практиці реалізовуючи це гасло Фонд провів вже понад 1500 аукціонів на суму понад 2,2 млрд грн з початку року. 

Очевидно, що процес залучення інвестицій в непрофільні державні об'єкти через прозору приватизацію зустрічає опір з боку осіб та фінансово-політичних груп, які позбавляються незаконного контролю над такими активами, особливо коли йдеться про масштабні об’єкти.

Саме таким масштабним об’єктом є завод «Більшовик», який десятиріччями руйнувався та був доведений до критичного стану: 500 мільйонів гривень заборгованостей, арештоване майно та зруйноване виробництво перетворили цей об’єкт на руїну – лише заради незаконних прибутків окремих осіб. 

Але Фонд державного майна здійснив комплексну роботу для стабілізації цього активу, відстояв у судах державний інтерес і повернув незаконно відчужене майно, забезпечив глибокий аудит підприємства та, незважаючи на всі перепони, підготував завод «Більшовик» до приватизаційного аукціону. В результаті якісної підготовки вже понад 15 потенційних інвесторів виявили зацікавленість у цьому активі, про що свідчать підписані ними угоди про нерозголошення інформації для отримання детальних даних щодо об’єкту.

Це була складна і тривала робота Фонду держмайна, тому мітинги напередодні приватизаційного аукціону за участі осіб які ніколи не працювали на підприємстві та не мають до нього жодного відношення, можуть свідчити лише про безпорадність позбавлених незаконного впливу на це підприємство осіб.

Позиція Фонду державного майна залишиться незмінною – прозорій приватизації бути, а всі спроби завадити цьому процесу зазнають невдачі.