A A A K K K

Наймасштабніша приватизація на Одещині: 234.9 млн грн надійшли до бюджету за результатами аукціону ЦМК «Одесавинпром»

Приватизацію цілісного майнового комплексу «Одесавинпром» офіційно завершено -  до держбюджету надійшли 234,9 млн грн за результатами онлайн-аукціону. 

За словами Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, зростання ціни «Одесавинпром» втричі від стартової - вже звичний результат конкуренції на аукціонах малої приватизації, які проводяться в онлайн і починаються з низької балансової вартості об’єктів.

«Від аукціону «Одесавинпром» держбюджет вже отримав 234,9 млн грн прямих надходжень, та головне - це інвестиції в нове життя для активу, який збереже виробництво та історичну цінність»,- заявив Дмитро Сенниченко.

Також, Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко повідомив про те, що завдяки приватизаційним умовам, новий власник зобов’язаний забезпечити збереження профільної діяльності - виробництво виноградних вин. Також, новий власник виконуватиме соціальні гарантії протягом 3 років та бере на себе відповідальність укласти охоронний договір для збереження пам’ятки архітектури.

Раніше, 19 листопада 2021 року, було підписано акт прийому-передачі та видано наказ про завершення приватизації зазначеного об’єкту. 

Аукціон з приватизації Цілісного майнового комплексу «Одесавинпром» відбувся 14 вересня 2021 року. На відкритих торгах конкурували 12 учасників, які підвищили ціну в 3 рази — з 65 до 234,9 млн грн.

Довідково:

ЦМК «Одесавинпром» розташований в м. Одеса на Французькому бульварі, 8,10,12, на вулиці Наливна, 2 та на вулиці Отамана Головатого 151. Об’єкт включає в себе: 97 об’єктів нерухомості (28 будівель і споруд та 69 амфор для обробки й зберігання вина), 143 одиниць машин та обладнання, 6 одиниць транспортних  засобів, а також  інструменти та прилади .