A A A K K K

За корпоративне управління у Фонді держмайна відповідатиме Ольга Батова

Сьогодні Кабінет Міністрів України призначив Ольгу Батову першим заступником голови Фонду державного майна України. На цій посаді вона також куруватиме напрям корпоративного управління. 

Ольга Батова має багаторічний управлінський досвід керівництва юридичним та маркетинговими напрямками у приватному бізнесі, зокрема - структурування та налагодження ефективної роботи підприємств (виробництво, послуги, фінансова сфера тощо).

З січня 2020 року Ольга Батова працювала радником Голови Фонду держмайна з корпоративного управління. В цьому статусі супроводжувала критичні судові справи по найбільшим підприємствам в управлінні Фонду, налагоджувала співпрацю з правоохоронними органами,  комунікацію з держпідприємствами.

«Ольга - не нова людина в нашій команді. В якості мого радника, вона працювала в сегменті корпоративного управління протягом двох років. Ми пліч-о-пліч будували процеси й ефективне бізнес-планування на держпідприємствах.   Корпоративне управління, певно, один з найважливіших і найскладніших напрямів роботи Фонду. Як до реанімаційного відділу до нас потрапляють найбільш постраждалі активидержпідприємства - з боргами, судами, пронизані корупцією й десятками інших проблем. І завдяки зусиллям кращих професіоналів Фонду, ми навчилися повертати їх до життя. Всього за 2 роки ми скоротили чистий збиток на рекордні 3 млрд - вже наступного року можемо вийти «в плюс». Податкові відрахування зросли на 800 млн грн, а дивіденди державі - у 3 рази, на 540 млн грн», - заявив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

На своїй посаді Ольга Батова сконцентрується на збереженні темпів позитивних змін та покращенні їхної динаміки. Разом з Департаментом приватизації Фонду планується підготувати якомога більшу кількість підприємств до приватизації в наступному році, щоб вивільнити місце для прийняття наступних підприємств, які зайдуть на приватизацію до Фонду після тріажу, який вже робить Міністерство економіки.

Крім того, одним із ключових завдань є розпочати приватизацію підприємств, обтяжених боргами та арештами, або здійснити їх ліквідацію відповідно до законодавства.  Це відбудеться після того, як Верховна Рада ухвалить комплексний закон про сприяння залученню інвестицій. Сьогодні біля 560 підприємств в управлінні Фонду неможливо приватизувати через наявність обтяжень та відсутність законодавчого механізму їх зняття для приватизації.