A A A K K K

Підсанкційні активи вперше передали в управління Фонду держмайна

В управління Фонду держмайна вперше передані активи, які стягнуті в дохід держави з підсанкційних громадян росії. 9 грудня Кабмін прийняв відповідне розпорядження.
 
Активи передані на підставі рішення Вищого антикорупційного суду. У вересні 2022 року він конфіскував українське майно в одного з найбагатших людей росії Володимира Євтушенкова. Тепер воно переходить в управління ФДМУ, а саме: 17 об'єктів нерухомого майна в Запорізькій області та частки корпоративних прав 5 підприємств розташованих у Києві та Запоріжжі.
 
Завдяки цьому розпорядженню Фонд держмайна отримав можливість реалізації цих активів через приватизацію та оренду для подальшого спрямування виручених коштів до Державного бюджету на посилення обороноздатності України та соціальну підтримку громадян.
 
Раніше Вищий антикорупційний суд встановив зв’язок між діяльністю цього громадянина рф як кінцевого бенефіціарного власника компаній, які займаються виготовленням безпілотних літальних апаратів для російської армії, та фактом використання таких БПЛА під час російської збройної агресії проти України.