A A A K K K

ФДМУ отримав 76 нових державних підприємств та єдиних майнових комплексів для подальшої приватизації

Фонд державного майна України оприлюднив перелік нових об’єктів, що підлягають приватизації. Зокрема, Фонд додатково прийняв
76 позицій від 6 міністерств та відомств, що включають державні підприємства, єдині майнові комплекси та пакети акцій. Також було прийнято 33 позиції окремого майна, незавершеного будівництва та законсервованих об’єктів, об’єктів соціально-культурного призначення по всій території України.

Найбільшу кількість об’єктів передали Міністерство розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство енергетики та захисту довкілля, а також Міністерство інфраструктури. Серед переданих об’єктів є «Скадовський морський торговельний порт», «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ», «Інститут титану» та «Львівський державний ювелірний завод».

Також найближчим часом очікується передача до Фонду державного майна України для приватизації 339 об’єктів від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Після підготовки ці об’єкти планується виставити на аукціони через 45 електронних майданчиків у системі ProZorro.Продажі. На сьогодні у системі ProZorro.Продажі вже виставлено
164 об’єкти малої приватизації.

В цілому, у поточному півріччі через аукціони вже було продано майна майже на 287 млн грн, що перевищує результати першого півріччя на 40,5%, коли надходження склали 204 млн грн.