A A A K K K

Фонд держмайна: Укртелеком повертається у державну власність

Господарський суд міста Києва задовільнив позов Фонду державного майна у справі  щодо розірвання договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Укртелеком» і повернув компанію у державну власність.

Про це повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров.

За словами Віталія Трубарова, Господарський суд Києва розірвав договір купівлі-продажу з компанією ТОВ «ЕСУ» пакета акцій ВАТ «Укртелеком»», прийняв рішення повернути пакет акцій в розмірі 92,791 % статутного капіталу у державну власність та стягнути 81,9 млн доларів пені за невиконання інвестиційних зобов'язань.

«За результатом перевірки в лютому 2017 року встановлено невиконання компанією «ЕСУ» інвестиційного плану, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій в сумі не менше ніж 450 млн дол», – зазначив Віталій Трубаров.

Керівник Фонду держмайна також наголошує, що «Укртелеком» не виконав пряму умову договору, яка передбачала передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.

Віталій Трубаров наголошує, що закон про приватизацію не передбачає у разі повернення приватизованого об’єкту в державну власність жодної компенсації інвестору за придбаний пакет акцій, оскільки дана норма була вилучена ще у 2012 році.

Як повідомлялося раніше, Фонд державного майна України до кінця року перевірить 32 підприємства на предмет виконання ними договорів купівлі-продажу, зокрема, інвестиційних зобов'язань. 

У ФДМУ повідомили, що перевірка, зокрема, пройде у «Вінницяобленерго»,  «Волиньобленерго», «Волиньгаз», «Житомиргаз», «Запоріжжягаз», «Ніжинський завод сільгоспмашинобудування», авіакомпанії«Горлиця», ЦМК Київського державного підприємства «Ізумруд» та інших.