A A A K K K

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку передачі в оренду державного та комунального майна»

Повідомлення
про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку передачі в оренду державного та комунального майна»

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку передачі в оренду державного та комунального майна» (далі – проект Постанови) передбачає можливість передачі в оренду нерухомого та рухомого майна одним лотом (як групу інвентарних об’єктів), які поєднані між собою спільним виробничим процесом.

Необхідність врегулювання питання об’єднання такого рухомого та нерухомого майна в один лот обумовлена тим, що відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» орендодавцем нерухомого майна є Фонд державного майна (або його регіональні відділення), а рухомого – балансоутримувач. Такі зміни дадуть можливість передати зазначене майно на одному аукціоні одним організатором.

Беручи до уваги, що група інвентарних об’єктів може об’єднувати в собі значні виробничі площі та обладнання, виникає об’єктивна необхідність врегулювати питання поводження з оборотними активами (товарами, запасами тощо), пов’язаними з відповідними виробничими потужностями. Також потребує врегулювання питання працевлаштування працівників, задіяних у відповідному виробничому процесі.

Крім того, пропонується врегулювати питання оплати послуг (відшкодування витрат), пов’язаних з підготовкою об’єкта оренди (виготовлення технічної документації, вчинення реєстраційних дій тощо.

Зауваження та пропозиції до проєкту Постанови просимо надсилати на адресу: 01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9, Фонд державного майна України, Департамент оренди та розпорядження державним майном. Адреса електронної пошти:(e-mail: avr@spfu.gov.ua).

Зауваження та пропозиції до проєкту Постанови приймаються Фондом державного майна України протягом 15 днів з дня оприлюднення.

 

Проєкт постанови

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка

Звіт